XAMPINYONS FARCITS 09/04/20

#Aperitivos, entrantes y tapas 09 abril 2020

El xampinyó és un ingredient molt versàtil i és per això que jo acostumo a incorporar-lo sempre a la meva dieta setmanal.  En podem fer cremes, saltejat com a guarnició, filetejat incorporar-lo en sopes, fer-ne salses o com avui farcir-lo doncs és tant gros, alhora que  fresc i ferm , que sap greu trossejar-lo.


Per preparar el xampinyó per farcir-lo , jo pelo el barret  (ho heu sentit bé, es pela molt facilment amb un ganivet) i llavors amb un buidador de cors de poma, li trec les làmines interiors., que juntament amb els peus formaràn part del farciment.


Es poden fer tants farciment com us vingui de gust imaginar, amb trossets de pollastre, carn, butifarra, peix, gambes... amb una base de sofregit (o no) i amb tomàquet o una beixamel que ens ho lligui (o no), amb ous durs o tonyina.... amb formatge i gratinats (o no).
Jo avui sofregiré els peus i làmines dels mateixos xampinyons amb ceba i barrejaré una mica d’arròs que he cuit al varoma amb brou de carn i una mica de salsa bolonyesa que ja tenia feta .