“VASITOS” D’ARRÒS (24/03/2020)

#Cocción en varoma 24 marzo 2020ARRÒS RODÓ CUINAT AL VAPOR EN MOTLLES INDIVIDUALS


Per començar, es disposen al recipient VAROMA els motlles individuals que utilitzarem i es comprova que ajustarà bé. Els motlles poden ser metàl·lics o de vidre, que són els que condueixen millor l’escalfor del vapor.  No és recomanable utilitzar motllos de silicona.


 S’activa la funció balança i es van repartint 30g d’arròs per motlle, tarant cada vegada. I desprès es reparteix 50g de líquid a cada vaset i es remena. En cas de voler fer-ho en un sol recipient, les quantitats han de ser sempre múltiples d’aquestes, per exemple: per fer-ho per 6 persones, posarem 180g d’arròs rodó i 300g de líquid.  


LÍQUID: el 80% com a mínim ha de ser aigua , com a tal o en forma de brou (vegetal/peix/carn). I l’altre 20% pot ser opcionalment, vi blanc, un raig d’oli... També el salpebrerem i s’hi poden afegir herbetes o julivert fresc. 


Una vegada tapat el varoma, l’arròs es courà absorbint  la totalitat del líquid i quedant en el seu punt òptim. En el cas de l’arròs rodó, es necessiten 15 minuts de vapor REAL. 


Consell: aquesta recepta és ideal per preparar-la i posar-la al VAROMA durant els últims 15 minuts de cocció d’alguna altra recepta que s’estigui fent.