SOPA DE PEIX (FÀCIL). 21/03/20

#Sopas y cremas 21 marzo 2020SOPA DE PEIX (FÀCIL)


Aquesta sopa de peix  és molt fàcil de fer i és ideal per sopar un dia de cada dia de plat únic.


De fet és com si fos la base de qualsevol sopa de peix i si poden anar afegint ingredients fins a fer-la de diumenge, ja m’enteneu...


INGREDIENTES BÀSICS:


Fumet: 200gr.de gambes vermelles senceres (poden ser congelades) i 40gr. d’oli


Sofregit: 100gr.de ceba, 50gr. de pebrot verd (i/o vermell), all (opcional), 50gr.oli i 50gr.de tomàquet fregit.


1 litre d’aigua, sal i pebre, 100gr.d’arròs rodó, 1 o 2 ous (1/2 per persona) , 1 tall de peix blanc sense espines per persona (pot ser congelat)


.


PROCEDIMENT: 


1- Per fer el fumet , pelarem les gambes i posarem les closques i els caps al vas de la Thermomix® . Reservarem els cossos. Afegim l’oli i sofregim 5 minuts 120º ( o varoma) vel.2.  Afegim 500ml.d’aigua i programem 5minuts 120º (o varoma) i vel.4.   Colem amb un colador de malla fina i reservem el fumet. Rentem molt bé el vas.


2- per fer el sofregit posem la verdura I l’oli, trossegem 4seg. a vel.4 i sofregim 7 minuts 120º( o varoma) vel 1.  


3- Possem al vas amb el sofregit, el fumet reservat i 500ml d’aigua, el tomàquet fregit , sal. Programem 7 minuts temp.varoma vel 1.


4- Mentrestant pesar els 100gr. d’arròs i reservar.  Repartir els filets de peix salpebrats entre el recipient i la safata varoma .Embolicar els ous amb paper film i posar-los també al recipient varoma .


5- Programar 15min. Varoma vel1 i ja en marxa anem tirant l’arròs pel bocal. Col.loquem el varoma en la seva posició . Passat el temps de cocció retirar el varoma ,incorporar al vas els cossos de les gambes i tapar amb el cubilet i es courant amb l’escalfor residual. Mentre netejar el peix de pells i repassar que no tingui espines. Pelar els ous durs. I disposar tot en sopera.


BON PROFIT!!