POLLASTRE ROSTIT 1 de maig 2020

#Carnes y aves 01 mayo 2020La recepta de POLLASTRE ROSTIT que avui us ensenyo ja la feia amb la tm31, després amb la TM5 i ara amb la TM6 i l’única cosa que varia és que amb els 2 últims models el vas té més capacitat i n’hi cap més. 


INGREDIENTS:


80gr d’oli d’oliva i 40gr de llard de porc ibèric (“manteca “) , 100gr de ceba de Figueres tallada en Juliana, alls( 1 o 2 és opcional) ,  1 tomacó de sucar pa , de 8 a 10 quarts de darrera de pollastre (sense pell i separats caixeta i sobre cuixa), sal i pebre, 1 fulla de llorer i 200gr de Conyac.
PROCEDIMENT:


*1*Posem al vas l’oli i el llard i ho escalfem 4 minuts 120º ( o Varoma per les tm31) vel 2.


*2*Sense obrir el vas programem 4 minuts més, 120º, gir invers i vel 2 mentre afegim pel bocal la ceba tallada en juliana,i els alls laminats.


*3* Incorporem el pollastre i el tomacó partit pel mig i programem 8 minuts ,120º, gir invers i vel cullera


*4* afegim el conyac, la sal i el pebre i la fulla de llorer. Programem 40 minuts , temp varoma, gir invers i velocitat cullera.


NOTA: Per aconseguir el color rosset  i gust de rostit és molt important utilitzar llard.


Si voleu aprofitar el temps de cocció a temperatura varoma per fer un acompanyament  en el recipient varoma jo us aconsello arròs en vasets o motlle (mirar proporcions en publicació a la blogosfera en categoria de cocció en varoma) els últims 15 minuts de cocció. D’aquesta manera afavorim que evaporada l’alcohol del cognac .  Si fem un acompanyament de patates o verdures hem d’evitar que caigui aigua al vas , doncs el pollastre quedaria més “bullit”.


VARIANT:  Si volem que aquest rostit sigui com un POLLASTRE A LA CATALANA, podem afegir-hi prunes i pinyons remullats prèviament en el cognac.