PA DE PESSIC 06/04/20

#Masas, panes y repostería 11 abril 2020

El pa de pessic (“Bizcocho”) en si mateix ja el podem considerar un bon postre , o un esmorzar, berenar...però sobretot és la base de quasi tots els pastissos de celebració.


N’hi ha infinitat de receptes , amb diferents ingredients i en diferents proporcions, però tots en tenim una de preferida i la meva és aquesta:


INGREDIENTS: 4 ous, 320gr de sucre, 130gr d’oli de girasol, 250gr de llet (o nata de cuinar), 320gr de farina de reposteria, 1 sobre de llevat químic , una mica de mantega i farina per untar el motlle.


PROCEDIMENT:


1- Preescalfar el forn a 180º i preparar un motlle de 24cm de diàmetre , molt millor dels desmotllables.


2- Amb la papallona posada, posem al vas els ous i el sucre i ho batem 6 minuts a 37º i vel.3 1/2. Tornem a programar 6 minuts vel 3 1/2 ( sense temperatura).


3- Afegim pel bocal els líquids, l’oli i la llet ( o nata) , i barregem 6 segons vel 2.


4- Per últim afegim la farina amb el llevat i programem 15 segons a vel 2. Retirem la papallona i ho acabem de barrejar amb l’espàtula amb moviments dolços, com embolcallant-ho tot.


5-  Abocarem la massa al motlle reservat, picarem sobre una superfície plana per facilitar que surtin les bombolles es d’aire i enfornarem entre 20 o 30 minuts , depèn del forn i s’haurà d’anar punxant fins que surti sec el punxó. 


**Si es vol una Crosta cruixent , s’ha de repartir sucre a sobre la massa abans d’enfornar.


** Si hi volem donar un aroma de canyella ,vainilla , pell de llimona o taronja... el millor és abans de començar la recepta , pulveritzar (10 segons vel 10) aquest sabor amb la meitat del sucre de la recepta.


**Si es vol un pa de pessic de XOCOLATA només cal afegir  alhora amb la farina 2 o 3 cullerades de cacau en pols sense ensucrar.