PA AMB OLIVES I PA AMB CEBA (22/03/20)

#Masas, panes y repostería 22 marzo 2020PA AMB OLIVES I PA AMB CEBA 


Hola, torno a ser la Txell i el post d’avui el faig jo perquè sóc una panarra i fa dies que volia provar aquestes receptes.


Seguint la recepta de “PAN RAPIDO” (cockidoo) es pot fer pa amb l’ingredient que vulgueu (panses, xocolata, figues, dàtils, formatge, xoriç, xistorreta, pernil, bacon, tomàquets secs, herbes... ) això si, sempre posant l’ingredient tal com ens el menjariem sense el pa, ja cuit. Aquesta recepta té un amassat de 3 minuts i per fer el pa amb el vostre ingredient només s’ha d’introduir pel bocal durant l’últim minut. En el meu cas, com que volia fer dos pans amb ingredients diferents, ho he amassat tot 2 minuts, llavors ho he tret, he partit la massa en 2, i llavors he fet primer una meitat durant 1 minut i després l’altra.


Jo avui he decidit fer 2 pans, un amb olives verdes farcides i un altre amb ceba prèviament caramelitzada (amb recepta alta temperatura tm6). Per no fer dos pans de mig kg de farina cada un, he decidit fer dos pans de 375 kg de farina cada un. Per tant he augmentat les quantitats de tots els ingredients la meitat més. I també he preferit fer servir llevat fresc i no el de panaderia deshidratat (que costa més de trobar).


INGREDIENTS: (per 2 pans)  • 40g llevat 

  • 375g aigua

  • 750g farina de força

  • 1 cullaradeta de sucre

  • 2 cullaradeta de sal 

  • 23g oli oliva


IMPORTANT:


La paraula “ràpid” en el nom de la recepta se li dóna perqué no hi ha temps de llevat. Sinó que el pa lleva dins del forn mentres aquest s’escalfa, per tant, el forn ha d’estar fred quan s’hi posa el pa. Per controlar que el pa puja uniformement, posarem el pa dins d’una “bolsa para asar” o un recipient de pyrex amb tapa. En els dos casos s’han d’untar amb oli  perquè no s’hi enganxi el pa.