OUS ESTRELLATS AMB PATATES

#Aperitivos, entrantes y tapas 03 julio 2020



Des de fa uns anys és un plat molt de moda a moltes cartes de restaurants i és força complicat que te’l serveixin al punt, diguèssim que s’ha de saber trobar el punt de la patata, el punt de l’ou... doncs aquesta recepta hi és a Cookidoo i té una elaboració facilíssima  i un resultat espectacular.


INGREDIENTS: 500gr de patates , 1 culleradeta de sal, 100gr d’aigua, 100gr d’oli d’ove, 5 ous a temperatura ambient.




PREPARACIÖ:


1. Pelar i tallar les patates en rotllanes finetes (2-3mm de gruix), salar-les i deixar reservades. Crec que el tall de la patata és molt important per un bon resultat final.


2. Posar la papallona a les ganivetes. Posar al vas l’aigua i l’oli i escalfar 5 minuts/120º/vel.1


3. Afegir-hi les patates i programar 14minuts/120º/ gir invers/vel cullera


4. Disposar en un plat els ous i reventar lleugerament els rovells amb una forquilla.


5. Afegir al vas els ous i programar 7 seg/gir invers/vel cullera.


6. Deixar reposar a dins el vas sense obrir durant 3 minuts i servir. 


Els que vaig fer ahir per sopar els vaig acabar amb pernil un cop ja emplatat, però hagués pogut acabar el plat amb llenques fines de foie.  També es poden posar gambetes  crues pelades, o trossets de xoriço a dins del vas i remenar  , abans de tirar-hi  els ous.