MONES DE PASQUA ALTERNATIVAS 06/04/20

#Masas, panes y repostería 06 abril 2020

Qualsevol pastís pot servir com a Mona si la decorem amb fruita confitada,  figures de xocolata, ous pintats, pollets, gallinetes  , conillets...


Avui posaré la recepta d’unes Mones individuals molt fàcils , ideals perquè les facin els nens. La massa és com de brioche amb massa mare. Temps total 2hores. 8 monetes individuals.


INGREDIENTS: massa mare : 70gr de llet, 10gr llevat premsat fresc, 1 culleradeta de sucre i 130gr de farina de força.  Massa de Brioche: 120gr de sucre, la pell d’1 taronja i la d’1 llimona (sense gens de blanc), 60gr de llet, 70gr de mantega ( temperatura ambient) , 2 ous, 20gr de llevat fresc premsat, 450gr de farina de força i 1 polsim de sal. Decoració: 8 ous durs pintats , 1 ou batut per pintar i sucre per espolsar.


1. Posem tots els ingredients de la massa mare al vas i programem 15 segons vel 4. Formem una bola i la posem a un vol gros amb aigua tèbia que la cobreixi de sobres. Quan la bola de massa floti i haurà doblat el seu volum, estarà a punt.


2. Fem sucre llustre amb les pell dels cítrics, triturant 30 segons a vel 10. 


3. Afegim tota la resta d’ingredients de la massa en l’ordre apuntat i per últim la bola de massa mare.Programem 30 segons vel.6. I a continuació amassem 3 minuts (funció espiga). Deixem reposar la massa dins al vas aproximadament 1 hora.


4.Baixem la massa amb l’espàtula i tornem a amassar 1 minut vel espiga.Preescalfem el forn a 200º


5. Retirem la massa sobre una superfície enfarinada i la dividim en 8 parts. Amb cada part podem fer diferents formes, rodones, allargades, formes d’animalets...la decorem amb els ous durs decorats.


6. Pintem cada forma amb ou batut i Espolseu amb sucre. Les anem col.locant a la safata de forn folrada amb paper i les deixem que doblin volum. Enfornem uns 15 o 20 minuts.