MONA DE PASQUA CLÀSSIQUES 06/04/20

#Masas, panes y repostería 06 abril 2020

Per no perdre la tradició, hi hagin padrins i fillols o no , l’important és menjar-se una  bona Mona per Pasqüa i si pot ser una altra per Pasqüetes.


De mones n’hi ha de molts tipus,però les més típiques són dues, la de mantega i la de fruita confitada,  i totes dues tenen la mateixa base de pa de pessic (explicat en una altra publicació d’aquesta blogosfera) i diferent acabat. Quan el pa de pessic estigui fred, l’obrirem per la meitat (si és molt alt hi podem fer 2 talls) i el farcirem amb 350gr de  mermelada del gust que preferiu (normalment d’albercoc).També si voleu ho podem sucar amb una mica d’almívar de moscatell. Tornem a tapar i entenem per tota la superfície i laterals del pastís  la crema de mantega en un cas o mermelada  només en els laterals en el cas de la de fruita per enganxar-hi atmetlla laminada, i a la superfície hi posarem la crema de rovells i la fruita confitada x decorar-la. En el cas de la Mona de mantega els laterals hi enganxarem l’ametlla torrada , laminada o amb cuadrets, i es decora la superfície amb formes de crema de mantega feta amb màniga pastissera i/o amb figures i ous de xocolata. 


CREMA DE MANTEGA: 350gr de mantega a temperatura ambient, 120gr de llet, 120 de sucre llustre( el farem 10 segons a vel 10) .  Amb el vas i la papallona ben secs, posarem tots els ingredients i montarem programant 3 minuts a vel 3.  Si volem la crema de mantega de xocolata, un cop ja feta hi afegirem al vas cacau en pols sense sucre 30 segons a vel 3. Per 350gr de mantega es necessiten 80gr de cacau.  CREMA DE ROVELLS: 150gr de sucre, 50gr d’aigua, 4 rovells d’ou i 1 cullerada de Maicena. Farem un almívar amb l’aigua i el sucre al vas, sense cubilet i programem 7 minuts 120º (o varoma)velocitat 1. Mentrestant deixatarem els rovells i la maicena en un vol amb varilles i sense parar hi anirem incorporant a filet primet l’almívar del vas fins a incorporar-lo tot. El resultat l’aboquem al vas i programem 1 minut 100º vel 1. Barregem amb l’espàtula rasca t bé el fons i tornem a programar 1 minut 100º vel 1 . Tornem a barrejar i rascar el fons amb l’espàtula i tornem a programar l’últim 1 min.100º vel 1. Retirem del vas a un vol i ho refreden amb un bany María fred (amb gel). Reservem i ja estarà a punt per cobrir la base de la Mona. Si voleu podeu posar-hi una mica de sucre i cremar amb un solet de cuina. Posar-hi a sobre la fruita confitada i i unes plomes de colors.


BON PROFIT!!