LLEGUMS CUITS (COCCIÓ LENTA) 25/03/20

#Legumbres y platos de cuchara 25 marzo 2020CIGRONS CUITS 


La funció de cocció lenta requereix d’un nou accesori , el “cubrecuchillas”  que com indica el nom separa els aliments que es cuinen de la rotació de les gavinetes, amb la finalitat de protegir-los .Aquest accesori s’adapta al vas de la TM5 i TM6, tot i que les receptes de cookidoo de “cocción lenta” només son aptes de forma guiada per TM6, sempre es poden programar manual en TM5. A tenir en compte que habitualment en cocció lenta la temperatura de cocció és de 90º, per tant no hi ha evaporació ni reducció del líquid de cocció.


En el cas dels llegums el temps de cocció és molt variable depenent de molts factors, calibre , qualitat, si està més fresc o més sec.... per tant és imprescindible anar tastant i ajustar el temps final.Avui he cuit un cigronet  petit, ecològic , comprat a granel. Despés de 15 hores de remull, com indica la recepta, he trobat que estava al punt en 2hores i quart. (Estava programat 3 hores de cocció).
Què és L’AQUAFABA?   És l’aigua viscosa en que s’han cuit les llavors de llegums,  sobretot la dels cigrons és molt interessant  NO LLENÇAR-LA.  Pot utilitzar-se simplement per enriquir brous, però també cal saber de la seva capacitat per imitar funcionalment les clares d’ou en la cuina, pel que es pot reemplaçar directament en receptes com merengues i altres. Imprescindible en la cuina VEGANA o en casos d’intoleràncies.