“GASPATXO” i GUACAMOLE

#Aperitivos, entrantes y tapas 28 junio 2020

Dos entrants genials que si els fas junts et fan un primer plat de diumenge espectacular, i Els pots fer tots 2 en només 10 minuts!!!!
INGREDIENTS “GASPATXO”: 1 Quilo de tomàquet madur, 50 g de ceba (millor tendra), 40gr de pebrot verd, 70gr de cogombre (semipelat), 1 o 2 grans d’all , 50gr de pebrot vermell (opcional), 4 o 6 glaçons , 30gr de vinagre, 1 cullaradeta de sal, 80 o 100gr d’oli d’oliva.


PROCEDIMENT: Posar al vas tots els ingredients (excepte l’oli), tots a trossos tamany glaçó gran .


1. Programar 30 segons a velocitat 5 o 7 (imprescindible el gel doncs ens ajuda a triturar fibres)


2. Programar 3 minuts, vel 10.


3. Afegir l’oli i programar 20 segons vel 3


notes: Si no hi poses ALL, cal que el vinagre sigui una mica bo, preferiblement de xerès. No cal afegir pa per espessir, doncs al no haver pelat cap verdura , és integral de fibres i ja estarà al punt.


Al servir-lo pots afegir gel.
INGREDIENTS GUACAMOLE: 5 branquetes de coriandre (només les fulles) , 100gr de ceba, 1 bitxo fresc (guindilla o Chile), 1 gra d’all, 1 tomàquet madur (100-120gr), 450gr d’alvocats madurs, 1 cullerada de suc de llimona i 1 culleradeta de sal.


PROCEDIMENT: 


1. Posar les fulles de coriandre al vas i picar-les 3 segons a vel 7 (també pots posar julivert o no posar res)


2. Afegir la ceba a trossos, el picant (jo hi poso “ jalapeños” en conserva o gotetes de “Tabasco”), l’all (jo no li poso) i el tomàquet a trossos. Programar 8 segons a vel 5


3. Afegir els advocat pelats, el suc de llimona i la sal i programar: 8 segons a vel 4


Disposar-ho per servir en vols i acompanyat de “natxos” o per omplir “tortitas”.


NOTA: Si s’ha de conservar a la nevera, posar-hi el pinyol a dins de la barreja i posar-hi paper de film enganxat a la barreja, així evitarem que s’oxidi.