CROQUETES D’APROFITAMENT 26/03/20

#Aperitivos, entrantes y tapas 27 marzo 2020CROQUETES 


Les croquetes poden ser de moltíssims sabors, carn, peix, verdures, formatges i quantitat inimaginable de  combinacions , però el que totes tenen en comú és una beixamel que els hi dona la textura característica per la part de dins i per fora un arrebossat de farina de galeta (pa ratllat), que fa que quedi cruixent al fregir-les.


En concret si busqueu a Cookidoo.es, en surten 29 .  Jo volia fer-ne unes per aprofitar la carn del bullit del caldo( pollastre, gallina, carn de vedella, pastanagues) i unes restes de pollastre a l’ast (amb la pell per donar gustet de rostit). He començat esmicolant-ho tot i trossejar a la Thermomix® a vel 7 o 8 i reservar-ho en una safata tipus canelons on després ho poguem barrejar amb la beixamel. També podem decidir fer diferents textures amb els ingredients.


LA BEIXAMEL:  les beixamels són tot un món també, però el que sempre tenen és farina enrossida amb mantega i/o oli i llet i/o brous . Variants més habituals , amb ceba, nou moscada, xampinyons....


Per fer les meves d’avui, he seguit com a guia la recepta de cookidoo “Croquetas de cocido madrileño”, amb les segúents variacions:  no he posat ous durs. He sofregit la ceba amb meitat d’oli i meitat de mantega. 


Les beixamels sempre es couen a 100º i velocitat 4, i el temps varia en funció de la quantitat de greix de la llet utilitzada, hi ha receptes que oscil·len entre 8 o 15 minuts. El meu CONSELL  és  escoltar-la i quan canvia el soroll , ja no sona a líquid sinó que ja ha espessat, li queden 2 minuts de cocció. El meu “TRUQUI” per a la beixamel de les croquetes és ,quan canvia el soroll afegir-hi pel bocal 1 rovell d’ou(reservar la clara per arrebossar l’endemà)


Abocar la beixamel sobre el trinxat reservat , barrejar-ho tot bé i tapar-ho amb paper film enganxat a la pasta. Deixar reposar a la nevera mínim 12 hores. Fer les formes , passar-les per ou batut i farina de galeta. Fregir . BON PROFIT!!