Thermomix® Sabadell

Gemma Carreras Salas

QUAN ENTREU A LA BLOGOSFERA NOMÉS VEIEU LES 4 ÚLTIMES PUBLICACIONS, PER VEURE LES ANTERIORS S’HA DE BUSCAR MÉS AVALL , A L’INDEX DE CATEGORIES ON HI ESTÀN CLASSIFICADES. 

EL CONCURS SETMANAL ESTÀ A NOTÍCIES BLOG.  SORT!!!

Sempre m'ha encantat cuinar, però des  que fa 14 anys van regalar-me el meu primer Thermomix® ,( Si si , ho heu sentit bé, el Thermomix® és masculí doncs és un robot de cuina, què dic jo? ...és el millor robot de cuina!!!!!) poc a poc em vaig anar enamorant i ja no podria viure sense ell. Ara ja fa dotze anys que vaig decidir convertir el meu hobbie en un treball i disfruto encomanant la meva passió pel Thermomix® a meus amics, clients, i en molts casos ambdues coses. Siempre me encantó cocinar , pero desde hace 14 años me regalaron mi primer Thermomix® ( Si, si, habeis oido bién, el Thermomix® es masculino pues es un robot de cocina, ¿qué digo yo?Es el mejor robot de cocina) Poco a poco me fui enamorando y ya no podría vivir sin él. Hace ya doce años que decidí convertir mi hobbie en un trabajo y disfruto contagiando mi pasión por el Thermomix® a mis amigos, clientes, y en muchos casos ambas cosas.

QUAN ENTREU A LA BLOGOSFERA NOMÉS VEIEU LES 4 ÚLTIMES PUBLICACIONS, PER VEURE LES ANTERIORS S’HA DE BUSCAR MÉS AVALL , A L’INDEX DE CATEGORIES ON HI ESTÀN CLASSIFICADES. 

EL CONCURS SETMANAL ESTÀ A NOTÍCIES BLOG.  SORT!!!

Sempre m'ha encantat cuinar, però des  que fa 14 anys van regalar-me el meu primer Thermomix® ,( Si si , ho heu sentit bé, el Thermomix® és masculí doncs és un robot de cuina, què dic jo? ...és el millor robot de cuina!!!!!) poc a poc em vaig anar enamorant i ja no podria viure sense ell. Ara ja fa dotze anys que vaig decidir convertir el meu hobbie en un treball i disfruto encomanant la meva passió pel Thermomix® a meus amics, clients, i en molts casos ambdues coses. Siempre me encantó cocinar , pero desde hace 14 años me regalaron mi primer Thermomix® ( Si, si, habeis oido bién, el Thermomix® es masculino pues es un robot de cocina, ¿qué digo yo?Es el mejor robot de cocina) Poco a poco me fui enamorando y ya no podría vivir sin él. Hace ya doce años que decidí convertir mi hobbie en un trabajo y disfruto contagiando mi pasión por el Thermomix® a mis amigos, clientes, y en muchos casos ambas cosas.

COCA DE SANT JOAN (“BRIOIX”)

18 junio 2020
18 junio 2020

Per Sant Joan és imprescindible menjar Coca, n’hi ha de molts tipus dif erents però aquesta potser és la més típica . La base és sempre un Brioix i llavors pot  farcir-se amb Nata, Crema, Trufa i acabar-se amb un enreixat de crema o amb fruita confitada, amb pinyons.... 


COCA DE BRIOIX (amb massa mare)




Ingredients massa mare: 70gr de llet , 10gr de llevat fresc premsat, 10gr de sucre, 130gr de farina                 de força.


Ingredients massa: 80gr de mantega, 120gr de sucre, 6-8 tires de pell de llimona (només la part groga), 8-10 tires de pell de taronja (només la part taronja), 60gr de llet, 3 ous, 15gr de llevat fresc premsat, 30gr d’anís o 10gr d’aigua de tarongina (azahar), 450gr de farina de força, 1 polsim de sal.


Procediment: posem al vas tots els ingredients de la massa mare i programem 15 seg/vel 4. Retirar del vas i formar una bola compacta. Introduïr-la dins un bol amb aigua tèbia que quedi submergit. Quan la bola floti i hagi doblat el seu volum estarà llesta, aprox. Uns 15 minuts.


Continuem pesant 80gr de mantega i deixant-la reservada i a temperatura ambient.


Fem el sucre glas aromatitzat amb les pells de taronja i llimona programant 20 seg/vel 10. Baixem el sucre cap al fons del vas i afegim al vas La llet, els ous,el llevat, l’aroma de tarongina o l’anís, la farina amb el polsim de sal i la bola de massa mare. Barregem 30seg/vel 6 i amassar 2 minuts amb funció espiga .un cop acabat, tornem a programar 3 minuts d’amassar amb funció espiga , retirem el cubilet i anem incorporant a la massa trossets de la mantega reservada fins que s’incorpora tota. Deixem reposar la massa dins el vas aproximimadament 1 hora. Podem tapar la màquina amb un drap o bossa isotèrmica.


Passat aquest temps, ajudem-nos amb l’espàtula per baixar la massa cap avall i tornem a programar amassar 1 minut amb funció espiga. Retirar la del vas sobre una superfície enfarinada i donar-li la forma de rectangle que es vulgui . Pintar-la amb ou batut . Deixar-la reposar fins que dobli volum i enfornar-la.


Pre-Escalfem el forn a 200º ,posem la coca durant 5 minuts .Abaixem la temperatura del forn a 180º i acabem la cocció entre 15 i 20 minuts més. Deixar refredar sobre una reixeta .




ENREIXAT DE CREMA PASTISSERA


Cal marcar-lo abans de pintar la coca amb l’espàtula amb l’objectiu de tenir una guia a seguir amb la màniga pastissera, però també per aconseguir que al deixar-la pujar quedi l’enreixat una mica enfonsat i no s’escampi.L’ordre és marcar l’enreixat, pintar la coca i posar la crema. Acabar de decorar i deixar llevar.


CREMA PASTISSERA  : 500gr de llet sencera, 50gr de farina, 70gr de sucre. 2 ous , 2 rovells i sucre avainillat. Posar-ho tot al vas i programar 7 min. 90º vel4.  A continuació barrejar 5segons a vel 10.


 Només per fer l’enreixat : 250ml de llet, 1 ou, 1 rovell, 30gr sucre,35gr farina rebosteriai essència de vainilla i/o canyella. 


Si tens la tm6 utilitza la recepta amb la nova funció “ESPESAR”


MASSAPÀ LLEUGER: 90gr d’ametlles crues pelades, 75gr de sucre i 75gr d’aigua


Amb el vas sec pulveritzar el sucre 10segons a vel 10. Afegir-hi les ametlles i triturar 20 segons a vel 10. Afegir l’aigua i barrejar 5 segons a vel 4.


Aquest Massapà ens serveix per fer una capa fina a dins de la coca de Brioix i així evitem que s’assequi tant de pressa, i també li aportarà una mica de sabor d’ametlla crua.


Al donar-li la forma a la coca, si es vol posar aquest farcit a dintre, s’ha d’estirar el doble de llarg (rectangle aprox. 30cms x 80cms) repartir em el massap`en una meitat deixant un cordò al voltant sense Massapà perquè s´hi enganxi la massa i posant una superfície plana i dura a sopa la meitat sense Massapà de la coca, la plegar em com si fos un llibre.



Solicita demostración