CHUTNEY de MANGO 27/3/20

#Salsas y guarniciones 27 marzo 2020



EL CHUTNEY és un condiment o salsa originària del països del sud d’àsia (Principalment Índia i Pakistan) N’hi ha de molts tipus, pràcticament sense límit, doncs es poden fer amb moltes combinacions d’espècies, fruites i verdures.  


El chutney que farem avui barreja un sofregit de ceba i una mermelada de fruita especiada. El resultat és espectacular per acompanyar tot tipus de carns.


Ingredients:


SOFREGIT—250g ceba, 1 all (opcional) i 50g d’oli


MERMELADA—400gr polpa de mango madur (poden ser altres fruites), suc de 1/2 llimona, 50gr de vinagre de poma, 6 figues seques (o prunes o dàtils o orellanes) tallats a trossets, 1/2 culleradeta de gingebre fresc ratllat, 1 bitxo “cadena” opcional, 150gr de sucre moré (panela).


 Procediment:  Escalfem l’oli 2 minuts a 120º (varoma per les tm31), posem al vas la ceba i l’all, trossegem 4seg a vel 4 i sofregim 10 minuts a 120º (o 12 minuts a varoma per tm31). Afegim al sofregit tota la resta d’ingredients, trossegem 4seg. Vel 4 i programem 30 minuts , VAROMA , gir invers i vel 1.


La conservació és igual que si fos una mermelada.


Veureu a les fotos que jo vaig aprofitar els 30 minuts de Varoma per coure al recipient Varoma una llaminera de porc sencera (salpebrada i embolicada amb paper film) i unes patates a rotllanes.