CALDO BÀSIC. 02/04/20

#Sopas y cremas 02 abril 2020El caldo o brou bàsic (caldo base a cookidoo) és una recepta súper imprescindible.


És molt fàcil de fer i és el brou que ens substitueix al tant utilitzat tetrabric de brou (1,5 o 2 litres).
Aquí veieu els ingredients i també veieu unes altres fotos de com jo m’organitzo en el congelador per tenir-ho sempre a punt per fer aquesta recepta i aconseguir un bon plat únic complert. La foto on es veu el cistellet amb una bossa de plàstic que conté el tall us l’he posada per explicar-vos com ho faig jo per congelar la carn que utilitzaré en aquesta recepta, i així m’asseguro que quan vagi depressa  i no ho hagi pogut descongelat m’hi càpiga en el cistellet. Amb les verdures del brou , nab, api, porro i mongeta verda , faig el mateix, les congelo en bossetes i així sempre en disposo en petites quantitats per fer el brou, tomàquet i pastanaga sempre n’acostumem a tenir.  La farina de cigró i arròs amb que comença la recepta i que ens farà el caldo blanc i més espès, també la podeu tenir ja molta en un pot.  


Si quan feu la recepta utilitzeu els ingredients encara congelats , enlloc de 45 minuts, augmenten a 55 minuts. Un cop acabat el temps podeu deixar-ho amb les verduretes, com he fet jo , i així serà una sopa de Juliana de verduretes, trinxar-les i aconseguir un brou més espesset  o colar-lo i afegir-hi pasta o arròs.... 


Per allargar més el caldo, i si hi heu posat més carn, podeu colar i tornar a posar aigua amb les mateixes verduretes i carn , repetir altre cop la cocció uns 30 minuts.