TARONJA CONFITADA 04/04/20

#Confitería y conservas 04 abril 2020


 La recepta de la taronja confitada no hi és a cookidoo i jo ho he provat. Ara us explicaré com ho he fet i la conclusió seria que , tot i que jo l’aprofitaré per la Mona de Pasqua i per banyar-la amb xocolata, la pell de taronja confitada queda perfecte amb el nou accesori del “cubrecuchillas” (tm5 i tm6). Les rotllanes de taronja es desfan massa, per això potser aconsellaria fer-ho de la manera tradicional, en una illeta baixa i ampla.


El Procediment: per les tires de pell, cal treure les puntes de la taronja i fer a la pell 4 talls verticals per poder treure 5 trossos de pell (com es veu a la foto). En el cas de les rotllanes , fer-les horitzontals a amb la pulpa. Tant en un cas com en l’altre , es tracta de posar-les a bullir 5 minuts , 2 cops llençant l’aigua cada cop per treure l’amargant de la part blanca de la pell. El 3er cop es mira el pes de la fruita que es vol confitar i s’hi posa el mateix pes en sucre i cobert d’aigua es torna a fer arrencar el bull suau 15minuts . Si es vol concentrar més el dolç(es conservarà més quan més sucre tingui), es deixa refredar i es torna a fer bullir 1 o 2 cops més intervals de 10 minuts deixant refredar cada cop l’almívar. Si es vol conservar, pot fer-se en un pot amb el suc, i si ja es vol utilitzar l’assecarem damunt d’un full de forn.