OLI DE GAMBES I FUMET SIMPLE 10/04/20

#Técnicas básicas 10 abril 2020

OLI DE GAMBES 


Tan senzill com coure els caps i closques de gambes o llagostins en oli (50gr o 100gr , depenent de la quantitat de closques) a temperatura 120º (o varoma) durant 4 o 5 minuts  i després passar-lo per un colador de malla fina metàl.lic, exprement bé tota la substàcia. El resultat serà un oli amb molt color i molt aroma que ens pot servir per acabar o enriquir molts plats , com per començar una recepta de peix si el fem servir al fer el sofregit inicial, per exemple per fer el sofregit de la beixamel d’unes croquetes de peix, ens en potenciarà molt el sabor.


FUMET SENZILL 


Amb les closques i caps de gambes o llagostins(millor si són vermells) primer sofregirem 3 minuts amb un raig d’oli (a 120º o varoma) i després ho farem bullir 5 minuts varoma vel 3. Ho passarem per un colador de malla fina metàl.lic.