Farina de garrofa

#Postres y dulces 23 mayo 2020

Thermomix® ens permet fer farina a partir de qualsevols cereal o llegum.


la primera vegada que vam fer farina de garrofa va ser una tarda d'hivern ben divertida!




Primer de tot vam posar les garrofes al forn (al mínim) perquè s'acabessin d'assecar.


Llavors les vam trencar a trossos i vam anar treient les llavors (la propera vegada les treurem abans d'assecar-es, perquè ens va costar molt)


Posem tot els trossos al Thermomix® i pulvoritzem 3 minuts Velocitat 5 progesssiu fins a velocitat 10.


Ho aboquem al cistellet, per treules els trossos de llavors més dures que no s'han triturat.


Després ho passem per un colador de malla (2 vegades) per obtenir una farina més fina.


Un cop tenim la farina feta podem fer moltes receptes de pastissos, madalenes, coques.... substituint-la per la farina de blat.


Te un gust molt peculiar, que ben combinat amb altres ingredient recorda molt a la xocolata ;)


Aqui teniu dues de les nostres receptes preferides:


Pa de pessic de garrofa (queda tipus Brownie)


Crema de garrofa i avellanes (com si fos Nutella)