Croquetes de pernil ibèric
#Aperitivos, entrantes y tapas 09 febrero 2021
Ingredients:
700 ml llet
300 ml nata liquida de cuinar
1 os de pernil
1 ceba ( uns 160 g.)
60 gr oli d’oliva 0.4 º
33 gr mantega
170 gr pernil iberic
93 gr farina
Sal , pebre i nou moscada
Farina, pa ratllat i 3 ous per arrebossar
Pas a pas:
el primer pas és infusionar la llet i la nata líquida amb l’òs de pernil perquè agafi tot el seu gust. Reservem
Posem el pernil el vas i programarem Turbo d’1 segon tres vegades. si volem que els trossos de pernil no es trobin quan mengem les croquetes, haurem de repetir aquest pas. reservem
posem l’oli , la mantega i la ceba triturem 3 segons a velocitat 5. sofregim durant 3 minuts temperatura 120 velocitat 1. afegim la farina i tornem a sofregir 3 minuts més temperatura 120 velocitat 2.
Afegim la llet q hem infusionsat, Sal, pebre i nou moscada barregem 10 segons velocitat 6.
Posem dues cullerades del pernil reservat i programem 8 minuts temperatura 120 velocitat 2. deixem reposar cinc minuts. afegim la resta de pernil i remenem amb l’espàtula.
Guardem la massa a la nevera un mínim de 8 hores.
un cop reposada la massa, fem les formes i primer enfarinem, despres les passem per l’ou batut i finalment el pa ratllat
si voleu podeu seguir la recepta de Croquetas de jamon con bechamel rápida i adaptar els ingredients.